Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 58
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 58
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier i żółtka. mąkę, olej, wodę dodajemy na przemian w małych porcjach. Mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto wylewamy na blaszkę na przemian, 2 łyżki białego, na to 2 łyżki ciemnego. Pieczemy w temp. 175-180 stopni około 60 minut. W szklance wrzątku rozpuszczamy galaretki, schładzamy. Mieszamy z jogurtem. Wystudzone ciasto przekrawamy, przekładamy kremem jogurtowym, do którego wrzucamy maliny(parę pozostawiamy do dekoracji) Roztapiamy czekoladę, Malujemy ciasto układając maliny...pyyyycha, polecam:-)