Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makowy ucieraniec"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Składniki
Porzeczki opłukać, osuszyć, oderwać od gałązek. Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijać jajka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i suchym makiem.
Porcjami wsypywać do masy maślanej, dobrze utrzeć. Tortownicę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Posypać 30 dag porzeczek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec 45-55 minut.
Dżem podgrzać, wymieszać z pozostałymi porzeczkami. Podgrzewać razem jeszcze około 2 minut. Masę porzeczkową rozsmarować na wystudzonym cieście. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
około 75 minut.Źródło: Życie na gorąco