Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia. Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek. Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu. Posypać migdałami i skórką. SMACZNEGO