Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lukrowane bombki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 182
Składniki
Z mąki, cukru, soli, jajka i masła zagnieć ciasto. Owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 3 mm. Foremką wytnij bombki. Piecz 10-15 minut w 180°C.
Cukier puder połącz z sokiem cytrynowym. Podziel lukier i do każdej części dodaj odrobinę barwnika. Udekoruj ostudzone ciasteczka.Źródło: TV14