Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 składniki, banalnie proste przygotowanie i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem tych lodów ;)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy w dużym naczyniu na gładką masę. Schładzamy w lodówce przez godzinę. Po tym czasie przelewamy je do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożoną masę przekładamy do pudełka i wstawiamy do zamrażalki.
Jeśli nie posiadamy maszynki lody od razu po zmiksowaniu przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Masę musimy co 30 minut przez 3 godziny wyciągać i miksować, aby nie wytworzyły się kryształki lodu. Smacznego ;)