Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lody waniliowe z ajerkoniakiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 129
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6666
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 129
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6666
Składniki
40 min + 5 godz. Cena porcji 1 zł
Mleko w proszku mieszamy z cukrem. Wlewamy 200 ml mleka, dodajemy laskę wanilii i podgrzewamy.
Resztę mleka mieszamy ze skrobią kukurydzianą. Wlewamy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy jak budyń, studzimy.
Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach. Do ubitej, porcjami, dodajemy zimny budyń. Na koniec starannie mieszamy z ajerkoniakiem.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy na 5 godzin do zamrażarki. Od czasu do czasu mieszamy. Albo wykorzystujemy maszynkę do produkcji lodów i działamy według polecenia producenta.
Wartość odżywcza jednej porcji 101 kcal Białko 1,7 g/Tłuszcz 3,7 g/Węglowodany 35 g
<a href="http://przepisy.swiatkobiety.pl/ciasta-desery/news-mrozenie-lodow,nId,1893016" target="_blank">Jak mrozić lody</a>Źródło: Rewia