Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lody po hawajsku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 209
Składniki
Owoce umyć. Ananasa przepołowić, delikatnie wyciąć miąższ, by nie uszkodzić skórki, usunąć twardy pień, resztę pokroić w średnią kostkę. Wydrążone połówki ananasa schłodzić w lodówce.
Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. Banany obrać ze skóry, pokroić w plastry, skropić sokiem owocowym, by nie ściemniały. Mandarynki obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Kiwi obrać, pokroić w drobną kostkę. Granat przekroić na pół, wyłuskać ziarenka. Wszystkie owoce delikatnie wymieszać w misce, posypać cukrem, polać sokiem pomarańczowo-cytrynowym z dodatkiem rumu.
Połówki ananasa wypełnić kulką lodów cytrynowych, kulką waniliowych, obłożyć sałatką owocową, polać sokiem spod owoców, udekorować liśćmi melisy. Podawać od razu po przygotowaniu.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium