Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody bezowe z truskawkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Truskawki opłucz, osącz na sicie, odszypułkuj. Pokrój na mniejsze kawałki, wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj dżem truskawkowy. Całość zmiksuj.
Schłodzoną kremówkę ubijaj mikserem, aż będzie niemal sztywna. Wlej słodzone mleczko skondensowane. Ubijaj razem jeszcze kilka minut. Na koniec wsyp zmiksowane truskawki. Wymieszaj starannie.
Beziki pokrusz na kawałki. Dodaj do zmiksowanej masy. Przemieszaj całość delikatnie drewnianą szpatułką. Rozłóż do szklanek lub miseczek. Wstaw do zamrażarki na 3-4 godziny. Podczas zamrażania masy nie musisz mieszać. Deser wyjmij z naczynek, dowolnie ozdób.
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety