Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki ziemniaczane z dipem"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 40
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 25
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7190
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Włóż do lekko posolonej wody. Gotuj ok. 20 minut. W tym czasie pomidory i ogórek umyj, pokrój w kosteczkę. Dymki oraz czerwoną cebulę obierz, potnij w kosteczkę. Zioła opłucz, posiekaj. Połowę rozdrobnionych warzyw i ziół wymieszaj z twarożkiem oraz śmietaną. Dip przypraw do smaku. Jeśli chcesz, by był bardziej wyrazisty w smaku, możesz dodać posiekany ząbek czosnku.
Ocet utrzyj z sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem (i ew. odrobiną cukru). Dolej oliwę. Ubij trzepaczką sos winegret. Polej nim pozostałe warzywa. Ugotowane ziemniaki odcedź, głęboko natnij i lekko rozchyl. W nacięcia nałóż dip. Łódeczki ziemniaczane udekoruj listkami sałaty. Podawaj z przygotowaną sałatką.Źródło: Naj