Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia sałatka z fetą i owocami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Posiekać pół pęczka natki pietruszki, szczypiorek i tymianek, zetrzeć skórkę z połowy limonki. Wszystko wymieszać z masłem i szczyptą soli.
Wymieszać sok z połowy limonki, miód, 4 łyżki oleju, dodać posiekaną resztę natki, doprawić do smaku.
Kukurydzę umyć, obrać, grillować 20 min, połówki brzoskwiń grillować 5 min. Rozłożyć je na umytym szpinaku (kolby kukurydzy posmarować masłem). Dodać umyte i posiekane rzodkiewki, pierścionki cebuli, umyte borówki. Posypać ziarnami słonecznika, pokruszoną fetą i parmezanem. Polać sosem i podawać na dużym półmisku.
Kolby kukurydzy przed grillowaniem możesz ugotować, wtedy wystarczy je opiec 5 min. Słonecznik upraż na suchej patelni, będzie lepszy.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium