Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo orzeźwiający i bardzo prosty do przygotowania krem cytrynowy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Jajka, żółtka i cukier łączymy w misce, którą umieszczamy na garnku z gotującą się wodą. Dno miski nie może dotykać wody. Masę jajeczną cały czas mieszamy rózgą kuchenną. Dodajemy masło, cały czas mieszając. Gdy masło się roztopi wlewamy sok i skórkę z cytryny. Intensywnie mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Gotowy krem zdejmujemy z garnka i jeszcze chwilę mieszamy. Gotowy przelewamy do słoiczka, możemy przechowywać do tygodnia w lodówce. Lemon curd ma setki zastosowań, tak przygotowany służy jako produkt wyjściowy do zrobienia pysznego i stabilnego kremu cytrynowego do tortu.