Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki galaretkowiec
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 93
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 681
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 93
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 681
Składniki
- 3 galaretki wsypać do oddzielnych głębiach talerzy. Każdą rozpuścić w 250 ml wrzącej wody. Włożyć do lodówki aby stężał. - Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. - W misce miksujemy przez chwilę jogurt grecki. Wlewamy do niego płynną wystudzoną galaretkę cytrynową. - Z lodówki wyjmujemy 3 galaretki wyciągamy z talerzy i kroimy w kostki. Następnie przekładamy je do miski z jogurtem. Całość przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.