Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka pianka z mrożonymi malinami"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 123
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Śmietankę doprowadź do wrzenia i wymieszaj z cukrem białym, waniliowym oraz kardamonem.
Żelatynę zalej zimnym mlekiem i odstaw do napęcznienia. Po chwili dodaj ją do gorącej śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Gdy masa przestygnie, rozlej ją do natłuszczonych olejem foremek w kształcie serca. Odstaw do lodówki do stężenia.
Maliny wsyp do garnuszka (odłóż 6 na później), dodaj cukier i podgrzej. Kiedy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito.
Gotową piankę przełóż na talerz, polej słodkim sosem i udekoruj owocami.
30 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV