Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina z serem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 172
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Biały ser zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj żółtka, śmietanę, wsyp kaszę kukurydzianą, dokładnie wymieszaj.
Białka ubij na sztywno, dodając cukier puder i skórkę z cytryny. Pianę dodaj do masy serowej, delikatnie połącz.
Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź. Udekoruj.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie