Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z kaszą jaglaną"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Składniki
Kaszę przesyp na gęste sito i przelej wrzątkiem, po czym odstaw do ostygnięcia.
Papryki umyj, odkrój szypułki, przekrój każdą na pół i usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paski. Umytą cukinię pokój w ćwierćplasterki. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej część oleju. Najpierw podsmaż na nim samą cebulę. Gdy będzie złota, wsyp osączoną kaszę i chwilę smaż razem. Następnie kaszę z cebulą prosto z patelni przełóż do żaroodpornej formy wysmarowanej olejem i zalej 2 szklankami wody. Dodaj sól i pieprz. Zapiekaj 25 min w uprzednio rozgrzanym piekarniku, w temp. 180°C.
W tym czasie na pozostałym oleju podsmaż krótko posiekany czosnek. Dodaj po chwili cukinię oraz paprykę. Duś warzywa aż staną się miękkie, ale wciąż będą jędrne (5-7 min). Dopraw je jeszcze na patelni sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem.
Na półmisek wyłóż najpierw kaszę, potem gorące warzywa z patelni i od razu podawaj.
(bez czasu oczekiwania): 35 minut, porcja: 200 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie