Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łazankowe piramidki z kapustą i grzybami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
40 minut • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis dla 4 osób
Grzybki namoczone poprzedniego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyły.
Łazanki ugotuj wg przepisu na opakowaniu, dodając do wody trochę oleju – wówczas się nie posklejają.
Kapustę wypłucz, odciśnij, drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi otworami, cebulę pokrój w kosteczkę.
Na oleju zeszklij cebulę, dodaj marchewkę, chwilę podsmaż. Dołóż pokrojone grzyby, kapustę i mieszając, smaż około 10 minut. Podlej kapustę wodą, w której gotowały się grzyby i duś, aż będzie miękka. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem lub kminkiem (wg gustu).
W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami łazanki i kapustę. Wstaw do piekarnika, podgrzej i pokrój na porcje.Źródło: Kobieta i życie