Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z młodą kapustą"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2049
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2049
Składniki
Kapustę umyć, odrzucić zewnętrzne liście, wyciąć głąb, resztę drobno poszatkować, zalać osolonym wrzątkiem, gotować do miękkości, odcedzić. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach masła z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kapustę wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wykładać naprzemiennie makaron i kapustę z pieczarkami, zakończyć makaronem. Wierzch posypać startym żółtym serem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 10 minut, posypać posiekaną natką.
ok. 65 minut
Do młodej kapusty możesz dodać kawałki kiełbasy podsmażonej na oleju na patelni albo zeszkloną na maśle niedużą cebulę.Źródło: Twoje Imperium