Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser jest pyszny, nie za słodki, kwaskowato orzeźwiający...............SMACZNEGO!!!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 327
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 282
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 327
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 282
Składniki
forma silkonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać opłukane czarne porzeczki, wlać galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki do stężenia
na wierzchu poukładać 2 warstwy herbatników
jogurt wymieszać z cukrem, dodać opłukaną czarną porzeczkę, wymieszać, wlać żelatynę rozmieszaną w 300 ml gorącej wody
jogurt wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser położyc na talerzu do góry nogami i delikatnie zdjąć formę