Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane kluseczki na mleku po 18. miesiącu"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6633
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1273
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6633
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1273
Składniki
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Wbij je do szklanki i dokładnie wymieszaj widelcem żółtko z białkiem.
Do roztrzepanego jajka powoli dodawaj mąkę, przez cały czas mieszając masę, aby nie powstały w niej grudki. Mleko wlej do garnka i zagotuj. Gdy tylko zacznie wrzeć, przykręć gaz i powoli cienkim strumyczkiem wlewaj ciasto do mleka. Uważaj, by ono nie wykipiało. Zupkę podawaj, gdy przestygnie.Źródło: Mam dziecko