Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwiatuszki z landrynkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem. Dodaj sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową, wlej roztrzepane jajko, zamieszaj.
Mąkę razem z proszkiem przesiej, wsyp do masy maślanej. Wyrób miękkie ciasto. Rozwałkuj na grubość 3-4 mm.
Foremką, np. w kształcie kwiatuszka, wytnij ciasteczka, koniecznie z okienkiem w środku. Każde ciasteczko nabij na cienki drewniany patyczek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki pokrusz tłuczkiem (przez ściereczkę). Do każdego otworka lizaka wsyp landrynki (w jednym kolorze) tak, aby tworzyły górkę pośrodku ciasteczka. Piecz 10-15 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie