Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam latem kilka słoiczków przecieru z czarnej porzeczki i tak mnie naszła ochota na połączenie kwaśnego z kruchym. Pomysł pycha tym bardziej że mam przepis na genialne ciasto kruche.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 488
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 488
Składniki
Kruche: 300g mąki, 3łyżki cukru, jajo, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz 200g masła zagniatamy bądź tak jak w moim przypadku użyłam robota planetarnego. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 20min.
Porzeczka: przecier porzeczkowy podgrzewamy do wyparowania nadmiaru soku, dodajemy cukier puder i na koniec żelatynę. odstawiamy do wystygnięcia.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki, ja użyłam blaszki 35/25 . Wykładamy przestudzony przecier porzeczkowy.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier łączymy, przecieramy w dłoniach. Posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach góra- dół ok 50 min.