Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kuskus z buraczkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
Kuskus wsyp do dużego naczynia, dopraw solą i pieprzem. Następnie zalej wrzątkiem (ok. 1 cm nad kaszą). Odstaw, poczekaj aż napęcznieje. Rozgnieć widelcem.
Wymieszaj oliwę z sokiem z limonki. Wlej do kuskusu, zamieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw solą i pieprzem.
Liście szpinaku umyj i osusz. Marchewki oczyść i drobno pokrój. Wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj.
Burak obierz, pokrój na małe kawałki, połóż na sito i najpierw przelej wrzątkiem, a potem zimną wodą.
Orzeszki laskowe upraż na suchej patelni. Kuskus wymieszaj ze szpinakiem i marchewką. Rozłóż do miseczek. Do każdej porcji dodaj buraki, orzechy i pokruszony ser.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień