Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli niespodziewanie odwiedzą was znajomi, ten deser idealnie nada się do kawy.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 51
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Twaróg ugnieść widelcem z wiórkami kokosowymi i cukrem na gęstą masę.
Herbatniki połamać na małe kawałki i wymieszać rękoma z dżemem. Należy to robić ostrożnie, aby nie pokruszyć zbytnio herbatników.
Herbatniki z dżemem oblepiamy masą twarogową i formujemy zgrabne kuleczki.
Dla dekoracji kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych lub posypać odrobiną kakao.
Kulki zostawiamy w lodówce według uznania. Podawane mogą być zarówno na zimno, jak i w temperaturze pokojowej.