Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla moich bliskich razem z moją 3 letnią wnuczką kuleczki serowe. Proste, szybkie ale przede wszystkim bardzo smaczne, a do popołudniowej herbatki czy kawki pasują idealnie.
rondel do głębokiego smażenia, miska, praska, garnuszek, widelec,
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7144
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków do miski. Jajka rozbełtać z cukrem i cukrem waniliowym w garnuszku. Do sera dodać rozbełtane jajka z cukrem, mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną oraz śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do połączenia się w jedną masę (masa będzie się lekko kleiła do rąk). W rondlu mocno zagrzać olej. Zwilżonymi rękoma nabierać ciasto i formować małe kulki, które wkładać porcjami do mocno nagrzanego oleju. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na ręczniku papierowym. Wystudzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Gotowe pączki odsączamy na papierowym ręczniku.