Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna delikatna słodka przekąska do kawki:)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 284
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Składniki
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.