Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak. Tradycyjny kresowy przysmak"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 16
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 16
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem z cukrem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Nakryj, zostaw w cieple, by rosło. Grzyby zalej wodą, namocz przez noc i ugotuj je w tej samej wodzie, osącz, posiekaj. Odciśniętą, pokrojoną kapustę przesmaż na oleju, dodaj grzyby i cebulę. Dopraw, dodaj posiekane jajka na twardo.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt (skrawki zostaw), nakłuj. Umieść na nim farsz i zawiń brzegi. Uformuj podłużny kształt. Wierzch udekoruj niewykorzystanym ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w 180°C ok. 45 minut.Źródło: Świat kobiety