Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kukurydza z masłem chili"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Masło roztop, wymieszaj z solą, pieprzem, papryczką chili, startą skórką z limonki i natką pietruszki. Odwiń liście kukurydzy, kolby posmaruj aromatycznym masłem, zakryj liśćmi.
Kukurydze ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz ok. 20-25 minut. Podawaj skropione sokiem z limonki.
Jeśli chcesz mrozić świeżą kukurydzę, usuń z niej liście i odetnij końcówki. Blanszuj przez 7 minut w osolonym wrzątku, wystudź i włóż do folii.Źródło: Show