Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kokosem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
45 min • Porcja 260 kcal • Koszt sztuki 1,20 zł • Przepis na 9-10 sztuk
Herbatniki drobno mielę, mieszam z rozpuszczonym masłem. Masą napełniam foremki o śr. 10 cm, dociskając spód i boki. Wstawiam do lodówki na godz.
Robię krem: śmietankę ubijam, łączę ze zmielonymi waflami, migdałami i rozpuszczoną czekoladą. Napełniam tarteletki kremem.
Czekoladę białą rozpuszczam, lekko ostudzoną wylewam na krem. Obficie obsypuję wiórkami kokosowymi. Chłodzę tarteletki 2 godz. w lodówce, aż smaki dobrze się przegryzą.
Obłędne, lekkie, puszyste! Trochę jak kuleczki Rafaello. No i nie mogą się nie udać. Polecam! Anna Bratek z OpolaŹródło: Kobieta i życie