Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche łamańce z miodowo-bakaliowym makiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Ciasto: zagnieć. Ufor muj kulę, włóż na 30 minut do lodówki. Z ciasta zrób cienkie wałeczki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Masa: mak gotuj z mlekiem ok. 30 minut. Odcedź, dwukrotnie zmiel.
Dodaj miód i posiekane bakalie, wsyp cukier waniliowy, utrzyj. Masę przełóż do naczynia, wetknij w nią łamańce. Udekoruj bakaliami.Źródło: Chwila dla Ciebie