Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałki oraz cukier puder i rdzeń wanilii. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka i wodę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Przygotuj 2–3 duże płaskie blachy. Wyłóż je pergaminem, ew. spody blach posmaruj masłem. Schłodzone ciasto podziel na porcje. Kolejno kładź je na stolnicy i wałkuj na cienkie placki, lekko podsypując mąką. Brzegi foremek w kształcie gwiazdek oprósz mąką.
Z dzieckiem wytnijcie ciastka. Ułóżcie je na blachach. Piecz je po ok. 15 minut w180 st. Udekorujcie ciastka wg uznania.Źródło: Tina