Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno miłośnicy czekolady jak i krówek
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, ciągle miksując. Następnie wsypujemy partiami wymieszane sypkie składniki na przemian z mlekiem. Miksujemy do uzyskania jednolitej gęstej masy (gdyby była zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Powstałe ciasto dzielimy na połowę. Jedną część odkładamy do osobnej miski, dosypujemy kakao i miksujemy, aby się wszystko połączyło.
Czekoladę i krówki kroimy na małe kawałki. Do miski z białą masą wsypujemy czekoladę, a do miski z ciemną masą wsypujemy krówki, mieszamy łyżką, aby składniki się połączyły.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko spłaszczamy. Można robić ciasteczka dwukolorowe, kładąc po pół łyżki ciasta białego i czarnego. Najlepiej zostawiać odstępy między ciastkami, bo będą trochę rosły w czasie pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. * z podanej porcji wychodzi ok. 30 ciastek