Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto od poniedziałku do piątku dla zapracowanych. Obecnie nie pracuję ale i tak często wracam do tego przepisu.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3060
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3060
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Blacha kwadratowa 21 cm. Krem wykonujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ja dodałam 2 łyżki soku z cytryny. Foremkę wykładamy herbatnikami , każde ciastko polewamy łyżką mleka i delikatnie rozprowadzamy po nim. Herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej a na nią wykładamy następną partię herbatników. Na herbatniki znów kładziemy warstwę masy krówkowej i solidnie posypujemy ją dość grubo posiekanymi orzechami. Teraz wykładamy krem i oprószamy kakao. Wstawiamy do lodówki .