Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny lekki mus czekoladowy to doskonały, niedrogi i prosty w przygotowaniu deser. Smacznego! ;)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 90
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 90
Składniki
Oba rodzaje czekolady dobrze schładzam w lodówce. Po wyjęciu trę na tarce. Do utartej czekolady wsypuję cukier waniliowy.
Margarynę rozpuszczam na parze, dodaję utartą czekoladę wymieszaną z cukrem waniliowym. Przez cały czas dokładnie mieszam. Kiedy wszystkie składniki połączą się na jednolita masę, odstawiam do ostygnięcia.
Przestudzoną masę mieszam z żółtkami jajek. Dodaję ubitą na sztywna pianę z białek. Całość delikatnie mieszam.
Mus przekładam do pucharów i wstawiam do lodówki na godzinę. Przed podaniem pucharki dekoruję bibułkowymi parasolkami i listkami mięty.