Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowy pucharek łasucha"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 2,30 zł
Obrane i umyte porzeczki przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki cukru pudru, lekko rozgniatamy, odstawiamy na 15 minut. Bezy kruszymy na kawałki.
Ze śmietanki odlewamy 2 łyżki, a resztę ubijamy. Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru, miksujemy. Serek waniliowy przekładamy do miski, stopniowo dodajemy ubitą śmietanę, aż powstanie puszysty krem.
Krem czekoladowo-orzechowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy 2 łyżki śmietany, mieszamy.
Na dno szklanki przekładamy porzeczki, posypujemy bezami, wykładamy warstwę kremu waniliowego, następnie kremu czekoladowego i znowu waniliowego. Wierzch posypujemy bezami.Źródło: Rewia