Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny krem do biszkoptów, rolad a przede wszystkim tortu Pavlova.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Śmietanę przed ubiciem trzeba schłodzić, tylko zimna śmietana dobrze się ubije. Najlepiej żeby była to 36%, można też użyć 30% ale z większą zawartością tłuszczu jest po prostu łatwiej.
Śmietanę (z cukrem) ubijam na gęstą masę, osobno ubijam mascarpone. Następnie mieszam je za sobą. Czasem dodaję do śmietany cukier wanilinowy, czasem puder, ale najczęściej nie daję nic, krem jest wystarczająco słodki.
Jeżeli śmietanę i mascarpone ubija się osobno, a następnie delikatnie ze sobą miesza, krem się nie rozwodni. Nie trzeba wtedy ratować go żadną chemią.
Przemycamy zdrowie: Do kremu można dodać odrobinę płatków owsianych.