Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mój kolejny ulubiony krem jakim jest krem krówkowy , przygotowany z masy Krówkowej kajmak , na bazie budyniu i masła. Krem można stosować do różnego rodzaju wypieków. Ja krem przygotowałam do nadziania rurek z ciasta francuskiego . Serdecznie polecam
garnek, szklanka o poj. 250 ml, łyżka lub trzepaczka kuchenna, mikser ,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Na mleku ugotować budyń. Po ugotowaniu całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę ( do miękkości), miksując dodawać porcjami wystudzony, zimny budyń. Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową. Miksować do momentu uzyskania jednolitej stabilnej konsystencji. Schłodzić w lodówce. Krem gotowy . Smacznego
Masło utrzeć na miękką , puszystą masę, utartej masy dodawać porcjami zimny, całkowicie wystudzony budyń.
Po połączeniu składników cały czas miksując dodawać porcjami masę krówkową.
Pyszny , krówkowy krem gotowy do dalszej przeróbki ( u mnie napełniania rurek z ciasta francuskiego) lub konsumpcji.