Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem kawowy z bitą śmietaną"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 283
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 283
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami jajek do białości.
Masę cukrowojajeczną rozprowadzić w kawie.
Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, by masa się nie zagotowała.
Gdy masa zacznie gęstnieć, zdjąć ją z ognia i studzić, ciągle mieszając. Schłodzić w lodówce.
Schłodzoną śmietanę ubić i ostrożnie wymieszać z masą kawową.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Rozbić z kilkoma łyżkami czekoladowego kremu, wlać do masy i wymieszać.
Krem przelać do wypłukanej zimną wodą salaterki lub pucharków. Schłodzić w lodówce.Źródło: Życie na Gorąco Retro