Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutki deser karmelowy!!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 149
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 149
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Z 20 dag cukru zrobić jasny karmel, wylać do żaroodpornych naczynek tak, aby pokrył dno. Zagotować mleko z polowa cukru. Pozostały cukier wymieszać z jajkami i dodawać do nich cały czas mieszając gorące mleko, przecedzić i wlewać do naczynek z karmelem. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 150°C przez ok. 20 min. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować, pokroić na plastry, ułożyć dekoracyjnie na talerzu. Na truskawki wyłożyć zimny sos karmelowy.