Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 88
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 238
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 88
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 238
Składniki
*Jajka ubic na parze z polowa cukru pudru i i cukrem waniliowym, az powstanie gesta puszysta masa. *Zelatyne namoczyc w odrobinie zimnej wody, napeczniala podgrzac, by sie rozpuscila. *Czekolade polamac na kawalki, wlozyc do rondelka, podlac 1-2 lyzkami wody, podgrzewac do rozpuszczenia. *Rozpuszczona zelatyne i czekolade dodac do masy jajecznej, ostudzic. *Schlodzona smietanke ubic na sztywno z pozostalym cukrem pudrem. *Dodac do masy jajecznej , delikatnie polaczyc. *Krem nalozyc do pucharkow, wstawic do lodowki , by stezal. *Przed podaniem ozdobic bita smietana i starta czekolada!