Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka sułtańska"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Składniki
Orzechy i bakalie grubo posiekaj. Jajka wbij do miseczki, dosyp cukier i cukier waniliowy. Dodaj cynamon. Ubij mikserem na puszystą masę. Porcjami domieszaj mąkę. Dołóż rozdrobnione bakalie i orzechy, wymieszaj.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Masę orzechowo-bakaliową rozsmaruj na andrutach. Ułóż je na spodzie blachy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piecz 45–50 minut.
3. Po upieczeniu ciastka pozostaw w wyłączonym piekarniku przez 15 minut. Potem każdy andrut nożem z piłką pokrój wzdłuż na paski. Oprósz cukrem pudrem. bardzo ostrym nożem z piłką pokrój wzdłuż na 10 równych pasków.Źródło: Tina