Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z ziemniaków i fasoli"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź. Zmiel razem z fasolą przez sitko o drobnych oczkach.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oleju. Dodaj do masy fasolowo-ziemniaczanej, wbij jajka, dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu oraz ew. ulubionymi ziołami.
Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz w bułce tartej, nadmiar strzepnij. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierze kuchennym.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie