Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z kapustą i ryżem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
50 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 8 porcji.
Ryż gotuję na półtwardo, kapustę parzę, por kroję w krążki, mieszam te . Potem dodaję mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka i bułkę tartą. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
Mokrymi dłońmi formuję podłużne kotlety i obsmażam je na oleju. Pomidory miksuję ze skórką, przekładam do garnka, dodaję 2 litry wody, liście laurowe, ziele angielskie, koper, natkę selera, łyżeczkę soli. Wkładam kotlety i gotuję 30 min. Podaję posypane natką pietruszki.
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie