Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety marchwiowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24354
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4813
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24354
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4813
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. Marchewki obierz ze skóry, z jednej odetnij obieraczką 8 cienkich długich plastrów i zblanszuj we wrzącej wodzie. Resztę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Ugotowany i przestudzony ryż połącz ze startymi marchewkami. Dodaj 3 żółtka oraz 2 łyżki bułki tartej. Dopraw całość solą, pieprzem oraz kurkumą i dokładnie wymieszaj.
Z przygotowanej masy uformuj kotleciki i wrzuć je na mocno rozgrzany olej. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż zrobi się na nich chrupiąca skórka.
Gotowe kotlety owiń paskami marchewki i podawaj z sosem majonezowo-jogurtowym.Źródło: Telemax