Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z kaszy bulgur"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu.
Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoto.
Rozmroź szpinak.
Do ugotowanej kaszy dodaj cebulę. Dopraw do smaku mieloną papryką, solą, pieprzem.
Umyj paprykę, oczyść z nasion i pokrój na kawałki. Podsmaż. 6. Do ostudzonej kaszy dodaj jajka i 3/4 szklanki mąki. Uformuj niewielkie kotleciki. Obtocz je delikatnie w reszcie mąki.
Rozgrzej olej na patelni i na średnim ogniu smaż z dwóch stron.
Odsącz kotlety z nadmiaru tłuszczu, kładąc je na talerzu wyścielonym papierowym ręcznikiem. Przełóż do ciepłego naczynia.
Na tej samej patelni podduś szpinak, dodając do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
10. Na suchej patelni podpraż pokrojone na duże kawałki migdały. Oprósz je delikatnie solą.
11. Na talerz nałóż porcję szpinaku. Dołóż do niego łyżeczkę śmietany. Ułóż na tym kotleciki i paprykę.
12. Na całość wyłóż prażone migdały. Podawaj gorące.
Czas: ok. 1 godz. Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 140 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień