Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki warzywne z ryżem i mozarellą"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6662
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1296
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6662
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1296
Składniki
ok. 45 minut
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Osączyć. Warzywa umyć, oczyścić. Rzodkiewkę, marchew, seler i cukinię zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jeszcze gorącym ryżem. Odstawić do ostudzenia.
Ser zetrzeć na tarce lub rozkruszyć. Dodać do masy. Dodać sól i pieprz do smaku. Wbić jajko, dosypać tyle bułki tartej, żeby powstała dość zwarta, ale niezbyt twarda masa. Formować z niej kotleciki, spłaszczyć ręką, panierować w bułce.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Zdjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać na gorąco, aby mozzarella nie zdążyła zastygnąć – ma się ciągnąć! Serwować z pomidorami i awokado.Źródło: Twoje Imperium