Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korona z kapusty"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Składniki
ok. 75 minut
Kapustę umyć, oczyścić z zewnętrznych liści. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować 10 min. Wyjąć, osączyć, ostudzić. Ściąć wierzch główki, wyciąć środkowe liście, tak, by powstało naczynie. Wycięte liście kapusty poszatkować i dusić 5 min na maśle.
Warzywa oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojony w plasterki por i starte na grubej tarce marchew, pietruszkę, seler. Podlać kilkoma łyżkami bulionu i dusić 10 min. Połączyć z uduszoną na maśle kapustą i lekko przestudzić.
Mięso mielone połączyć z warzywami, wbić jajka, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Nadziać tym farszem kapustę, obwiązać nicią. Włożyć do rondla, podlać bulionem, przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 45 min. Posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium