Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopiec truskawkowy"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6653
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6653
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Składniki
Miskę, o pojemności 1 litra, wyłóż folią aluminiową. Owoce umyj, osusz. Usuń szypułki. Część owoców pokrój w plasterki. Ułóż je dosyć gęsto na dnie oraz po bokach miski.
Resztę truskawek pokrój w drobną kostkę. 250 ml mleka zagotuj z cukrem oraz śmietaną. Pozostałe mleko wymieszaj z budyniami. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, aż zgęstnieje. Ostudź.
Do zimnego budyniu wsyp truskawki. Masę włóż do miski. Wstaw naczynie do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem wyłóż na płaski talerz, odwracając do góry dnem. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami mięty.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 126 kcalŹródło: Takie jest życie