Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne rozpływające się w ustach , na jednym kawałku się nie skończy.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Galaretkę o smaku wiśniowym oraz agrestowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Pokroić w grubszą kostkę. Czekoladę pokruszyć.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut, lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę.
Galaretki o smaku morelowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno wymieszać z konfiturą malinową i serkiem, dodać krzepnącą galaretkę morelową , wymieszać , dodać pokrojone w kostkę galaretki , wymieszać , wyłożyć na połowę ciasta, posypać czekoladą.
Przykryć drugą połową ciasta. Konfiturę malinową zagotować, rozpuścić galaretkę malinową i krzepnącą wyłożyć na ciasto.
Schłodzić w lodówce 3 godziny pokroić na porcje.