Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy miks sałat"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Składniki
czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal, cena 1,20 zł
Mieszane sałaty opłucz, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki. Sałaty umieść na dużym półmisku.
Opłucz i osusz kolorowe pomidorki koktajlowe (żółte i czerwone), poprzekrawaj je na połówki. Rozłóż dekoracyjnie na sałatach. Cebulę cukrową obierz, drobno posiekaj. Posyp nią sałatkę.
Przygotuj sos do sałatki. Do zakręcanego słoika wlej 2 łyżki przegotowanej zimnej wody oraz oliwę. Dodaj cukier, musztardę, po szczypcie suszonej bazylii i oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zakręć słoik i energicznie nim potrząsaj przez kilka minut, aż wszystkie dokładnie się połączą.
Gotowy sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej przygotowaną sałatkę, delikatnie przemieszaj. Od razu podawaj na stół. Sałatka jest idealna do grilla.Źródło: Świat kobiety