Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Każdą galaretkę rozmieszać osobno w 1 szklance gorącej wody. Na dno szklanek włożyć po kilka rodzynków z syropu. Wylać lekko tężejącą galaretkę czerwoną. Wstawić do lodówki by masa szybciej stężała. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Wyłożyć na zastygniętą galaretkę. Dodać cząstki pomarańczy. Następnie wylać galaretkę żółtą a po zastygnięciu - niebieską. Deserki przed podaniem schłodzić.